CHP'Lİ KADIN VEKİLLERİN KADIN KONUKEVİ” ZİYARETLERİ

CHP

Balıkesir'in Edremit ilçesinde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ankara'da ki ‘Kadın Konuk evlerini' ziyaret ettiklerini söyledi.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ankara’da ki ‘Kadın Konukevlerini’ ziyaret ettiklerini söyledi. Akova, “Şiddet gören kadın ve çocuğun topluma kazandırılması için kadının kendi başına ayakta kalmasını sağlayıcı politikalar üretilmelidir” dedi.

 Edremit ilçesinde açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Ankara’da ki ‘Kadın Konukevlerini’ ziyaret edip, konukevlerine sığınan şiddet mağduru kadınların sorunları görüştüklerini açıkladı.

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi olan CHP Balıkesir Milletvekili Ayşe Nedret Akova, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekili Ayşe Eser Danışoğlu ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’ den oluşan ekip Ankara’da kadın konukevlerini ziyaret edip, konukevlerine sığınan şiddet mağduru kadınların sorunlarını görüştü.

Kadın Konukevlerindeki şiddet mağduru kadınların sorunlarını yerinde dinlediklerini belirten Milletvekili Ayşe Nedret Akova, “Sığınma evlerindeki kadınlar ve çocukları halen can güvenliği korkusu yaşamakta ve hayata yeniden nasıl başlayacakları endişesi taşımaktadırlar. Kadın Konukevleri ziyaretlerinden, her ne kadar ayrıntılı yasalar hazırlansa da, uygulamada şiddet mağduru kadının korunmasının yetersiz olduğu net olarak anlaşılmaktadır. Şiddet gören kadın ve çocuğun topluma kazandırılması için öncelikle ekonomik açıdan destekleyici, kadının kendi başına ayakta kalmasını sağlayıcı politikalar üretilmelidir” açıklamasında bulundu.

Milletvekili Nedret Akova, Komisyonun Ankara’da ‘Kadın Konukevleri’ ziyaretlerinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bürokratlarının da katıldıklarını söyledi. Enver DOLGUN



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı